Din bolig er ikke kun til for dig. Når du har børn, så er det også lige pludselig deres hjem. Og efterhånden som børn vokser op og danner deres egne meninger om verdenen, så er det vigtigt at de også kan se dem selv afspejlet i deres bolig.

Læs med her og lær lidt mere om hvordan du kan give plads til børnene i dit hjem, uden at det bliver til et rodet hus.

Børn skal ikke kun være på værelserne

Alt for mange forældre har det med at holde børnene og alle deres ting på deres værelser. Det er nemlig vigtigt for disse forældre, at de har et flot hjem hvor der er orden i alting og de altid kan have gæster på besøg. Men dette bunder i en ide om, at det absolut må blive til et rodet hus, hvis man lader børnene fylde i resten af huset også. Det er så absolut ikke tilfældet.

At lade børnene fylde i resten af huset udover blot deres børneværelser betyder ikke, at man lader børnene lægge deres ting der hvor de har lyst til. Det betyder blot, at man ikke laver bevidst handlinger om at begrænse deres adfærd til børneværelset.

Det er for eksempel en god ide hvis man bevidst laver plads i stuen til, at de kan lege herude. Man kan for eksempel lægge en kiste frem, hvor en stor del af deres legetøj ligger i. Dette kan være nok så smart en kiste og kan passe til resten af boligindretningen. Men når du har den – og du ligger legetøjet i det – så vil du automatisk også opfordre børnene til, at de opholder sig mere i stuen.

Meget positivt familieliv bunder i, at man simpelthen opholder sig i de samme rum – uden at man nødvendigvis interagerer med hinanden. I dag er der for meget af dette der er mistet ved, at børnene har hvert deres værelse.

Giv plads til deres kreative udfoldelser

Det er især vigtigt at give plads til børnenes kreative udfoldelser. Og det kan for eksempel være – når børnene endnu er små – at man lader dem lege ovre i hjørnet af stuen.

Men efterhånden som barnet bliver ældre og får deciderede kreative hobbyer, så kan du give plads til dem også. Det kan for eksempel være et klaver inde i stuen, hvor barnet kan træne til sine klavertimer. Eller det kan være noget så simpelt som at hænge deres tegninger op på køleskabet – også selvom de måske ikke lige passer ind til dine marmor køkkenflader.

Det er vigtigt at støtte barnet i dets kreative udfoldelser. Og når det øver på sin kreativitet i nærheden af dig, så kan du samtidig hjælpe dem i deres træning og for eksempel give dem gode råd.

Flere gode råd at hente på nettet

Der er mange flere måder at give plads til sine børn i hjemmet, end de få ting der blev nævnt her. Hvis du gerne vil have flere gode råd om emnet, så er der masser af information at hente på nettet. Der er såmænd hele blogge dedikeret til det gode familieliv og deres guides om boligindretning kan være meget givende for dig.

Det kan også være en god ide at spørge andre forældre om råd, hvis man føler sig lidt uerfaren på området. For måske er man ikke selv vokset op i et hjem, hvor der var plads til ens børnetegninger på køleskabet? Så kan det være lidt svært at skabe sådan et hjem selv for sine børn.

Tag en snak med gode venner som også er forældre eller find andre forældre at snakke med på nettet.