Tag børnene med i bagværkets verden

Dette indhold er sponsoreret.

Bagning og bagværk er en verden, som mange ikke værdsætter nok. Det er oftest bare noget, som ens mor er god til, eller hvor man kender en, som kender en, der kender en, som er ret god til at bage kanelsnegle. Dette kan og skal ændres på, for bagning er til for alle, og det er faktisk relativt simpelt at gå til, selvom det virker som mange snoede og indviklede opskrifter.

Noget, som du med fordel også kan gøre, er at tage børnene med i køkkenet, når der skal bages. Børn og bagning går nemlig hånd i hånd, fordi der er så mange gode muligheder for, at de kan blive involveret. Det er selvfølgelig kun et plus i børnenes øjne, hvis det er en kage eller noget andet sødt, der skal bages, men de er altså også interesserede i helt normalt bagværk.

Som sagt så har børn rigtig gode muligheder for at blive involveret i bagningen. Det har de, fordi bagning er bygget op af så mange simple elementer, eller normal basisbagning er i hvert fald, og disse elementer kan sagtens håndteres af et barn, hvor børnene faktisk stadig synes, det er sjovt. Det er nemlig vigtigt, at børnene synes det er sjovt, og for mange kræver det ikke meget mere end at få lov til at slå æg ud i en verden af bageudstyr.

Grib konkurrenceelementet

Det, som mange overser og faktisk slet ikke udnytter, er, at der findes et konkurrenceelement i bagningen, hvor det er muligt at lege ”den store bagedyst” hjemme i jeres eget køkken. I kunne lave to hold, hvor det handlede om at lave den sjoveste, flotteste, mest opfindsomme kage. I kunne også tage det skridtet videre og lave en madlavningskonkurrence, som ikke involverer bagning. Det, vi prøver at sige, er, at mulighederne er uendelige, og man behøver altså ikke se madlavning og bagning som noget, der skal overstås, så der kan komme noget mad eller bagværk på bordet.

Madlavning og bagning især byder nemlig på så meget hygge og nærvær, at det næsten ikke kan sammenlignes med noget andet. Så hvis du ønsker at lære dine kære små, allerede fra en ung alder, hvordan man egentlig agerer i køkkenet, og klæde dem ordentligt på til, når de skal gøre det alene, så sørg for at involvere dem i processen.

Det er dog vigtigt, at det bliver gjort på en sjov måde, som ikke minder om tvang. Hvis børnene får en dårlig oplevelse med det, kan det nemlig afskrække dem fra at prøve kræfter med det senere hen, hvilket selvfølgelig ikke er meningen. Derfor kan man med fordel inddrage konkurrence-elementet, da det gør det hele til en sjov leg.