Både børn og voksne kan producere perleplader i stor stil – og det er sjovt. Uanset om man slipper fantasien fri eller følger et mønster, er det godt for både koncentrationsevnen, kreativiteten og tålmodigheden, at sætte de små hama rørperler på perlepladerne.

Men hvad så når perlepladerne er strøget? Vi kommer her med et nogle forslag, så de fine perleplader ikke bare havner i skuffen.

Mange små perleplader

Mindre børn laver ofte mange små perleplader, i mange flotte farver og mønstre. Det kan være svært at finde et formål med alle perlepladerne, men børnene elsker når man anerkender deres indsats og formåen. Det er selvfølgelig svært, at anerkende 245 små perleplader, men man kan vælge (evt. sammen med barnet) nogle stykker ud, som man synes er særligt flotte.

Du kan sætte sytråd i perlepladerne og hænge dem i et vindue, evt. sæt flere sammen med sytråd og lav en lille uro af perler. Man kan også klistre en lille ispind eller pind bagpå perlepladen og sætte den i en lille blomst.

Brug perlepladerne som glasbrikker

Alle perleplader kan bruges som små bordskånere (til kolde ting naturligvis), brug dem under glas, de er både farverige og dekorative på bordet.

Du kan også lave låg til dine glas: Hvis du laver små runde perleplader, kan du undlade at sætte perler i midten – dermed kan perlepladen bruges som låg på glasset, med plads til sugerør, så undgår du hvepse og andre trælse dyr i din drikkelse, dette er især smart til mindre børn.

Perleplader som pynt på væggen

Det oplagte valg – brug perlepladerne som pynt på væggen. På børneværelset pynter hama perler så fint på væggene, og der uendelige muligheder for temaer og farver.

De større børn og voksne kan lave store mønstre på mange plader, der er enormt  flotte og dekorative på væggen, det kan være disneyfigurer, paw patrol osv. Men lad også de små lave deres helt egen kunst af Hama perler til væggene. Vi har alle en skabertrang, og især hos børn giver det en stor stolthed at skabe ting, der anerkendes og hænges på væggen. Sæt evt. perlepladerne op med masser af elefantsnot.

Lad os være helt ærlige

Selvom børn er vidunderlige, er det er ikke al kunst (og det gælder både børne og voksen kunst 😉 ), der er bevaringsværdigt i super lang tid.. S når det er tid til at skære lidt ned på samlingen af perleplader (i fuldstændig hemmelighed naturligvis) kan perlepladerne smides i plastaffald, hvor de kan blive genanvendt.