Danskerne cykler som aldrig før, og også børnene cykler gerne til og fra skole og børnehave, samt i hjemmet i fritiden. Cyklen giver rig mulighed for fri bevægelse, og så får man mere fart på, end f.eks. hvis man løber. Børnecykler er i dag lavet på samme måde som voksen modellerne, bare i mindre skala. Det vil altså sige at du med en god børnecykel, får den helt samme høj kvalitet og de gode komponenter, også selvom cyklen koster og fylder mindre. Med de rette cykler til børn er du garanteret et holdbart produkt der kan bruges i mange år, og som giver dine børn masser af gode oplevelser.

 

Børnecykler kan fås fra mange af de mærker, du kender fra voksencykler. Heriblandt er kendte navne som Kildemoes, Centurion, Winther, Scott osv. Cyklerne er i princippet lavet af samme materialer, komponenter og på samme måde som dem til voksne, så kvaliteten er helt i top, selvom størrelsen er mindre. Cykler til børn er dog ofte i mere interessante farver og designs, så der almindeligvis er noget for enhver smag.

 

Ligesom med voksencykler, kan du finde cykler til børn til både drenge og piger. Her er ofte forskel på både geometri og farver. Pigecykler er lavet ligesom klassiske dame modeller, med lav indstigning og en oprejst siddeposition. De kan dog også fås som mere sporty citybikes, med smallere dæk og mere fart på. Drengecykler er ofte som enten mountainbikes eller citybikes. Her handler det om fart og et sejt design, så cyklen både kører godt og ser godt ud.

 

Børnecykler er oftest lavet så de er lette at eje. De kræver derfor sjældent meget vedligehold og kommer mange gange med fuldt udstyr fra start. Det vil sige at du tit slipper for at tilkøbe reservedele og komponenter, som lås, skærme, støtteben osv. Det sidder nemlig allerede på cyklen. Komponenter er fuldstændig lig dem på de større cykler, både i udseende og kvalitet. De er bare mindre af størrelse, så de matcher den enkelte cykel. Som forældre er det desuden rart at have et par børnecykler der ikke kræver opmærksomhed, og som bare passer sig selv.

 

Med et par gode børnecykler til de små, bliver det meget sjovere at tage på udflugt. Cyklerne giver børnene fri mulighed til at bevæge sig rundt på egen hånd, og kan fås i alle størrelser, så alle kan være med. De fleste af modellerne kan sagtens klare en grussti og lignende, så de også kan tages med i skoven. Med cykler til børnene kan i komme vidt omkring, og i kan som familie udforske områder i ikke før har været. Cyklerne giver adgang til de fleste steder, og sikrer at i kan tilbagelægge større afstande på kortere tid. Desuden synes de fleste børn at det er hamrende sjovt at køre på cykel, både til hverdag og på udflugter.