Trods det kan være en stor opgave at skulle flytte, så glæder man sig også samtidig til et nyt og spændende eventyr. At bo et nyt sted er nemlig også at udforske, de nye omkringliggende områder. Som kan bidrage til de små og fælles glæder i hverdagen. Både for en selv og ens børn.

Nyt børneværelse

Børn glæder sig oftest til sit nye værelse, når først beslutningen om at skulle flytte er taget af ens forældre Lejebolig. Det gør også, at man får ekstraordinær mulighed for at ryddet op i deres ting og sager og især deres legetøj. Og helst sammen med dem, hvis det også er større børn. På den måde bliver det også et projekt for alle i familien, som gør at I sammen kan glæde jer til det nye, der skal komme.

Indretning af børneværelset

En god ide er altid at tage ens børn med på råd vedrørende indretningen af barnets nye værelse, for at ens børn kommer til at opleve tryghed ved det nye sted, men også den nye hverdag, der venter om hjørnet. En flytning kan jo desværre være forbundet med tab af gode venner, men også et uønsket skoleskift for barnet. Heraf er det vigtigt, at I som forældre imødekommer et eventuelt savn med ekstra nærvær. Dette kan sagtens kan være, at I sideløbende sammen med barnet laver et skønt børneværelse. Så barnet også får mulighed for at inviterer nye venner med hjem.

Gode tips til fælles indretningsprojekt af børneværelset

Kreativitet kan sagtens tage udgangspunkt i ting, man allerede har. Måske kan noget trænge til maling, slibning eller ny lakering. For børn kan det være sjove projekter, hvor de også kan tænke egne ønsker ind. F.eks. kan der laves en lille en stor væg med opsætning af nogle af deres børnetegninger. Det kan også være en af deres hobbyer, som kan tænkes ind i indretningen af deres værelse. Wall paper kan også skabe sjove og spændende kontraster i et børneværelse. Så gå på opdagelse med børnene evt. på nettet med fokus på funktionalitet. Møbler kan også bidrage til kropslig bevægelse, leg samt hyggelige oaser. Især hvis børneværelset ikke er så stort.

Deleværelse

Deleværelse når børnene er små kan der også være fordele i. Der kan nemlig være tryghed i at sove sammen, som også kan tage afsæt i en køjeseng. Men også indbyder til ro. Har man et ekstra værelse, kan det benyttes som legerum med opbevaring af børnenes legetøj. Værelserne kan eventuelt indrettes til at ligne et akvarie, bjerge eller savanne med dyr. Enten ved brug af vægmaling eller andet interiør. For lidt større børn kan det være en lærerig proces, hvor børnene også får brugt deres fantasi.

Lav en skitse

En skitse for indretning af børneværelse kan være til stor gavn i processen. Her sikrer man et bedre overblik. Skitsen kan være med stofprøver og vægfarver, så børnene også kan se deres ideer nedfældet, før I går endeligt i gang med projektet.