Sådan planlægger I en helt særlig barnedåb

En barnedåb er en stor dag, særligt for forældrene, som ønsker at fejre deres lille guldklump. En mærkedag, som sit barns barnedåb, er en helt uforglemmelig dag, man husker resten af livet.

Mange har høje forventninger til barnedåben. Alt skal gerne være perfekt. Dette er en stressfaktor for mange forældre, for det kan være svært at overskue det hele. Vi har i dette indlæg samlet en række gode råd, der kan hjælpe jer godt på vej til en perfekt barnedåb.

Slik og kager stillet pænt op til barnedåb

Huskeliste til barnedåb

For at gøre barnedåben mest mulig overskuelig, bør I starte med at lave en huskeliste. Her noterer I alt det, I skal have styr på inden festen. Listen kan blandt andet indeholde:

  • Hvilken type barnedåb skal det være?
  • Hvor skal festen holdes?
  • Skal maden være hjemmelavet eller fra en restaurant?
  • Hvem skal inviteres, og hvordan skal invitationerne være?
  • Hvordan skal pynt og borddækning se ud?
  • Er der styr på dåbskjolen, eller skal der købes en ny?
  • Skal der være plads til underholdning i form af taler og sange?

Når I laver en huskeliste og sammen går i gang med at gennemgå punkterne, er det langt nemmere for jer at planlægge den perfekte barnedåb.

Hjemme eller ude?

Noget af det første, I skal tage stilling til, er, om I vil holde barnedåben hjemme eller ude på et hotel, en restaurant, i et festlokale eller lignende. Når I ved, hvor I skal være, er det lettere for jer at overskue, hvad I skal nå at planlægge og ordne inden dagen.

Fordelen ved at holde barnedåben hjemme er, at I er i hyggelige og rolige omgivelser. Derudover kan I planlægge borddækning, pynt og mad, lige som I ønsker. En barnedåb hjemme hos jer selv betyder dog også, at I selv skal stå for det hele – både før, under og efter festen. I har derfor ikke samme mulighed for at slappe af og nyde dagen, som hvis I holder barnedåben ude.

Vælger I i stedet at holde festen et andet sted, er mulighederne mange. Hvis det blot er et lokale, I mangler, er der mange forsamlingshuse og lignende, der har gode faciliteter til denne type arrangement.

Ønsker I at kunne læne jer helt tilbage, tilbyder flere hoteller og restauranter også muligheden for at holde jeres fest der. Flere og flere steder er begyndt at lave særlige pakker, der både inkluderer lokale og mad. Så kan I nemt vælge den løsning, der passer til jeres behov og ønsker.

Forevig den store dag

Dåben er en ganske særlig dag for både forældre og familie. Derfor bør I også gøre jer nogle tanker om, hvordan I kan skabe nogle gode minder, som I kan vise jeres barn senere i livet. Det kan I blandt andet gøre ved at sætte engangskameraer rundt omkring på bordene. Så kan jeres gæster være med til at forevige de hyggelige øjeblikke, som dagen byder på. På den måde får I nogle ekstra gode minder fra festen. Samtidig er det et fint lille indslag til en barnedåb.

Skal det være endnu mere personligt, kan I lave en bog til jeres barn. I bogen kan alle gæster skrive en lille besked, historie eller digt, der er sjovt for jeres barn at læse på et senere tidspunkt. I kan også selv skrive til jeres barn i bogen og mindes dagen med glæde, når I læser jeres gæsters beskeder.

Gør dåben til noget helt særligt

Har I planer om at gøre noget ekstra ud af dagen, bør I overveje at holde jeres barnedåb på Admiral Hotel i København. Her er der mulighed for at booke unikke festlokaler med byens bedste udsigt, hvor I kan tilbringe nogle hyggelige timer med familien og nyde en lækker barnedåbsbrunch.

Udover de flotte omgivelser og en dejlig brunch tilbyder Admiral Hotel at gøre dagen ekstra særlig ved at kombinere en brunch med en sejltur langs Københavns kanaler. Hotellet hjælper jer både med planlægning og reservation af båden.

Mulighederne for at gøre dagen helt særlig er mange. Derfor handler det om hurtigt at blive enige om, hvilken type dåb I ønsker for jeres barn. Herefter kan I starte planlægningen med en huskeliste, så I er klar over, hvor meget I skal nå inden dagen.

Sørg for at starte i god tid, så I er sikre på, at I når det hele, og at I kan booke de steder, I ønsker, inden det er for sent.

Related Posts