Gode legepladser: Vælg den rette type legeplads for små børn

Dit barn kan få rigtig meget ud af at lege på sjove og udfordrende legepladser. Her er leg ikke bare leg, men en vigtig del af børnenes udvikling – og det gælder især for de helt små børn

 

gode legepladser

(Foto: Ledon.dk)

Alle små børn har brug for at brænde noget krudt af og bruge en masse energi gennem aktiv leg. Netop det har de rig mulighed for at gøre på legepladser. Den helt store fordel ved en legeplads er, at små børn har mulighed for at lære, mens de leger. Legepladserne er designet til at booste børnenes motorik og udvikling, men på en måde hvor børnene slet ikke opdager, at de lærer, fordi de har så travlt med at lege og have det sjovt.

Hvorfor skal mit barn lege på en legeplads?

Gode legepladser indbyder til impulsive bevægelser og fri leg sammen med andre børn i nogenlunde samme aldersgruppe. Det sikrer både, at børnene får udfordret deres fantasi og kreativitet, samtidig med at de styrker deres sociale kompetencer.

Når børn leger, er det vigtigt, at de får stimuleret deres sanser – især følesansen og balancesansen. Det er der rig mulighed for på en legeplads, da det er muligt at finde flere forskellige redskaber, som er designet til at stimulere børns sanser.

Fokus på børnenes udvikling i en tidlig alder

Børn udvikler sig meget forskelligt, men det er allerede fra de er helt små, at udviklingen går i gang, og her vokser og ændrer de sig rigtig meget. Leg og redskaber har stor betydning for denne udvikling, og det hjælper børnene meget med blandt andet balancen, kreativiteten og motorikken. Det er vigtigt, at det sker med de rette redskaber, der passer til netop barnets aldersgruppe.

Gode legeredskaber på legepladser for små børn er eksempelvis små rutsjebaner, sandkasser, legehuse, vippedyr og mindre gynger. Sørg derfor for at vælge legepladser, hvor dit barn kan lege og udvikle sig på denne type legeredskaber, så de får de bedste forudsætninger for at lære og udvikle sig.

Lad dit barn lege på de bedste legepladser

Der er rigtig mange forskellige legepladser rundt omkring i landet, men de varierer dog meget både i kvalitet og størrelse. Derfor bør du overveje, hvor du lader dit barn lege, så du sikrer, at barnet får mest muligt ud af legen.

Det kan selvfølgelig være meget forskelligt, hvilke muligheder der er, alt efter hvor I lige befinder jer. Nogle gange kommer I nok tilfældigt forbi en legeplads, hvor dit barn har lyst til at lege, og så skal han eller hun selvfølgelig gøre det. Men prøv så vidt muligt at gå efter nogle legepladser, der virkelig lægger op til kreativ leg.

Du kan eksempelvis planlægge nogle hyggelige ture med dit barn til bestemte legepladser, som du med sikkerhed ved, er gode legepladser for små børn. Gå efter legepladser med kvalitetsredskaber, der er holdbare, så dit barn ikke kan komme til skade. Derudover er det også en god idé at gå efter farverige legepladser, hvor børnene kan lege kreative lege og få rig mulighed for at udvikle motorikken. Netop det kan du være sikker på at opleve på legepladser med legeredskaber og legepladsudstyr fra LEDON. I mere end tre generationer har de skabt verdens bedste legeoplevelser for små børn. Disse legeredskaber er udviklet med omhu og tanke på børns forestilling om sjov leg.

Kom ud i det blå på de gode legepladser og giv dit barn sjove legeoplevelser, så vil du hurtigt opleve, hvordan han eller hun hele tiden lærer og udvikler sig gennem legen.

Related Posts