Børneapps

Der findes et hav af børneapps til iPad eller tablet, men nogle har større underholdnings- og læringsværdi end andre.


borneapps-mirrorVi har nogle lange dage og derfor elsker mine børn at slappe af med deres tablet, når vi kommer hjem fra SFO og job – og jeg får fred i køkkenet til at lave aftensmaden.

Det er dog vigtigt for mig, at indholdet på mine børns tablet er af en vis kvalitet, så det ikke udelukkende bliver ligegyldig underholdning hele tiden.

De børneapps, der er mine klare favoritter kommer her – og de fås alle til både Android og iPad.

Zoodles

Da børnene var mindre, var børneapp’en Zoodles min yndlings. Af mange årsager.

For det første har den et såkaldt Kid Mode, som bevirker, at når app’en er åbnet, så kan den først lukkes ned, hvis du som forælder indtaster en kode. Det er ret smart, hvis du har mindre børn og ikke ønsker, de har adgang til andet på din tablet eller iPad end de apps, du har foruddefineret som værende tilladte for børnene.

Derudover har app’en også indbygget et væld af børneapps, spil, tegnefilm og bøger som er tilpasset netop dit barns alder. Indtaster du, at barnet er 3 år, får du vist det indhold, der passer til netop dén alder og efterhånden som barnet bliver ældre, tilpasses indholdet tilsvarende.

Har du flere børn i forskellige aldre, kan de endda have hver deres konto og når ugen er gået, får du tilsendt en mail der fortæller, hvad dit barn har lavet i ugens løb.

Zoodles fås både i en gratis version, som har begrænset indhold og en betalt version med fuld adgang.

Where’s My Water?

Strategisk spil med en sød krokodille fra Disney, der handler om at få ledt vandet frem til krokodillen Swampy, så den kan komme i bad. Det er sjovt for både børn og voksne.

Fås både som en gratis version, der indeholder reklamer og en betalt udgave uden reklamer.

LEGO-apps

Lego har en lang, lang række børneapp’s, der spænder lige fra Duplo og LEGO City til Lego Chima og Technic.

Alle app’s er skønne – så find dem, der passer til dit barns alder og yndlingsunivers.

LEGO’s børneapps er i øvrigt gratis.

 

Miniklub

Dansk udviklet børneapp med fokus på læring.

App’en dækker over fagene dansk, matematik og engelsk og indeholder både spil, opgaver, sange og små tegnefilm.

Du kan downloade en gratis prøveversion, men vil du have adgang til alle spil og funktioner, har du brug for den fulde version.

Netflix

Ja ja – det er ikke lærerige spil. Men det er en fantastisk app at have på børnenes tablet, når man skal køre langt, er til familiefest eller børnene bare har brug for at koble helt af. Tilføj børnenes egen profil på Netflix – så kan du tracke, hvad de ser og de får kun vist forslag, der passer til dem.

Netflix-app’en er gratis, men for at kunne se film, skal du have et abonnement. Det koster fra 69 kroner pr. måned, men så kan du til gengæld streame alt det du vil på både tablet, pc eller Apple-tv.

Har du tilføjet et betalingskort til din konto?

Så husk at sætte en adgangskode på, så der ikke kan foretages køb uden en adgangskode. Gør du ikke det, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at lade dit barn lege med din tablet eller iPad.

Skal du til udlandet?

Så husk at slå det mobile netværk fra. Det bevirker naturligvis, at de børneapps, der kræver netadgang ikke virker – men til gengæld slipper du for en høj mobilregning, når ferien er slut. Data er dyrt i udlandet.

Undgå massedownload med en adgangskode

Stort set alle gratis børneapps indeholder reklamebannere for andre spil – og for et impulsivt barn er det en al for stor udfordring at lade være med at trykke på et flot banner med en rød brandbil.

Hvis du gerne vil undgå, at der efter endt brug ligger 50 nye apps på din tablet, er der en ganske enkel løsning.

Uanset om du bruger Google Play eller Appstore har du nemlig mulighed for at tilknytte en adgangskode til den konto, du bruger til at downloade apps ned med. På den måde kan der ikke hentes nye børneapps ned, medmindre der indtastes en adgangskode – og da du naturligvis har valgt en kryptisk adgangskode, har du nu forhindret, at barnet frit kan downloade nye apps.

Denne metode er oplagt, hvis jeres tablet eller iPad deles imellem alle i familien.

Opret en konto specifikt til dit barn

Hvis barnet har sin egen tablet, er det en god idé at oprette en Google-konto eller et Apple-ID specifikt til barnet.

På den måde kan du nemlig:

  • vælge hvilken grad af modenhed, de apps dit barn vises, må have. Det lyder lidt kringlet, men rent praktisk betyder det, at du kan fravælge at kontoen får vist indhold, der kræver en vis aldersgrænse. På den måde slipper du for voldsomme apps med eksempelvis blod, vold og sex.
  • lade være med at tilknytte et kreditkort, så hovsa-køb helt undgås

Som en ekstra bonus ved en Google-konto, vil dit barn også få nægtet adgang til en lang række ikke-børnevenlige Youtube-videoer, hvis du under oprettelsesprocessen angiver barnets alder.

Hvilke børneapps er dine favoritter?

Og hvad er det, du godt kan lide ved dem?

Del dine erfaringer med os andre i kommentarfeltet.

 

Related Posts