Miniguide: Rejseforsikring når du rejser med børn

Det er vigtigt at have rejseforsikringen i orden, når familien skal ud at rejse. Børn er som regel meget aktive på ferier, og derfor skal de være ordentligt dækket for uheld og sygdom.

Alt efter hvor rejsen går til, gælder der forskellige regler. I denne guide kan du læse om, hvilke vilkår der er gældende i Europa og resten af verden, samt hvilken type rejseforsikring du bør vælge.

pexels-photo-89414

Sådan er du dækket med det blå sygesikringskort i EU

Når du rejser i EU, er du og familien dækket af det blå sygesikringskort. Det giver jer ret til sundhedsydelser hos læger og på hospitaler, der er tilknyttet den offentlige sygesikring.

Du skal dog være opmærksom på, at man er dækket på lige vilkår med landets borgere. I flere europæiske lande betyder det, at man skal betale en del af behandlingen selv.

Det er også vigtigt at huske på, at det er det eneste, som det blå sygesikringskort dækker. Hjemtransport er ikke dækket, og det er jeres personlige ejendele og personansvar eksempelvis heller ikke.

Uden for Europa skal du altid selv købe en rejseforsikring

Så snart I forlader Europa, er der ingen offentligt sygesikring, der dækker på rejsen. Det er derfor udelukkende dit eget ansvar at have rejseforsikringen i orden.

Den sikrer, at familien kan blive behandlet hos lægen eller på hospitalet i tilfælde af akut opstået sygdom eller tilskadekomst. Hjemtransport er også altid dækket med en rejseforsikring, og alle danske rejseforsikringsselskaber har en 24 timers dansk alarmcentral tilknyttet.

Udover det inkluderer rejseforsikringer en lang række andre dækninger. Der er stor forskel på, hvilke dækninger de forskellige selskaber tilbyder som standard. Almindeligvis kan du dog forvente, at rejseforsikringen også dækker sygeledsagelse, hjemkaldelse, eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, privatansvar og retshjælp.

Hvilken type rejseforsikring skal du vælge?

Det vigtigste du skal spørge dig selv om, inden du køber en rejseforsikring, er, hvor meget du og familien skal rejse det næste års tid. Dette afgør nemlig, om I skal købe en enkeltrejseforsikring eller en årsrejseforsikring.

Årsrejseforsikringen er til de familier, som rejser meget. Det kan som regel allerede svare sig at købe en årsrejseforsikring, når man skal rejse mere end en gang om året. Årsrejseforsikringen gælder for en periode på 12 måneder og dækker et ubegrænset antal rejser. Hver rejse må vare maksimalt 30 dage hos de fleste selskaber.

Enkeltrejseforsikringen er til dem, som kun rejser en enkelt gang om året. Det afhænger dog lidt af, hvor rejsen går hen, og hvor lang tid I skal rejse. Sammenlign derfor prisen på årsrejseforsikringen med enkeltrejseforsikringen for at finde den billigste løsning for jeres familie.

Husk at undersøge, hvem der er dækket

Moderne familier kan have mange sammensætninger nu om dage. Skilte forældre og delebørn er for eksempel meget normalt. Reglerne for hvem, der er dækket, varierer hos de enkelte selskaber, da nogle opererer med begrebet husstandsforsikring og andre familieforsikring.

Undersøg derfor altid, hvem der er dækket med den rejseforsikring, du køber til familien. Du kan læse vilkårene for rejseforsikringen i forsikringsbetingelserne. Hvis du er i tvivl så kontakt forsikringsselskaber, inden du rejser. Hellere være på den sikre side, når det kommer til rejseforsikring.

På rejseforsikringsguiden.dk kan du læse endnu mere om rejseforsikringer, sammenligne priser og købe din næste familierejseforsikring.

Related Posts