Guide til en hyggelig og billig ferie med børn

Er du ved at overveje, hvordan næste ferie med dine børn skal se ud? Men synes du, det er svært at undgå, at det bliver lidt besværligt eller for dyrt? Få gode råd til en billig og hyggelig ferie med børn her

Ferie med børn

For nogle forældre kan planlægningen af en ferie være svært at overskue. Der skal styr på pakkelister, budgetter, transport, oplevelser og meget mere. Og det kan hurtigt blive en dyr affære, når hele familien skal på ferie. Er det netop det, du bekymrer dig om, i planlægningen af jeres næste ferie? Så giver vi her nogle gode råd til en familieferie, der både er hyggelig og billig.

Tid til hinanden

Når familien skal holde ferie sammen, er der endelig tid til afslapning, tid til hinanden og bare tid til at være sammen. Det er noget enhver familie har brug for, når den travle hverdag blot suser forbi, og man ikke altid når at nyde hinandens selskab så meget, som både forældre og børn ønsker. Derfor gør du klogt i at overveje, hvilken type ferie der skal samle dig og dine børn og give jer en masse hyggelige stunder sammen.

Ferie i Danmark er altid en god mulighed, når det gerne både skal være billigt og nemt i forhold til transport. Ferien behøver nemlig bestemt ikke at gå til udlandet for at blive en god oplevelse. Herhjemme er der masser af hyggelige feriemuligheder med sjove aktiviteter og oplevelser for børnefamilier. I kan eksempelvis leje et sommerhus eller tage på campingferie, hvor I kan sove i telt, campingvogn eller hytte, og dermed få rig mulighed for at nyde samværet og hinanden.

Hyggelige stunder med andre børnefamilier

Vælger du at tage dine børn med på en sommerhusferie eller campingferie, er der samtidig også gode muligheder for, at I kan få nogle hyggelige stunder sammen med andre børnefamilier, der er i nærheden. I et sommerhusområde er der gode muligheder for, at der også er andre børnefamilier og dermed en masse legekammerater for børnene. Mens campingpladser også ofte er et sted, der samler mange familier med børn.

Campingferie

Det meste af ferien vil du nok selv tilbringe sammen med børnene, men børn er jo vant til at lege med flere andre børn – eksempelvis i børnehaven eller i skolen. Derfor vil de helt sikkert nyde godt af en ferie, hvor de også kan hygge sig med andre børn.

Vælg et sted med børnevenlige aktiviteter

Hvis du beslutter dig for, at næste ferie skal være en hyggelig familieferie i Danmark, bør du gå efter et sted, hvor du ved, der er masser af børnevenlige aktiviteter. Børnene vil helt sikkert elske, at der er en masse at give sig til og en masse sjove oplevelser at fortælle vennerne om.

Bliver det en sommerhusferie, er det derfor en god idé at vælge et område nær Djurs Sommerland, Ree Park eller lignende. Det samme gælder, hvis det bliver en campingferie, I vælger. Her er det i øvrigt også en god idé at gå efter børnevenlige campingpladser med masser af aktiviteter for både store og små. En god campingplads til ferie med børn er eksempelvis Lærkelunden Camping. På denne campingplads er der masser af sjove aktiviteter for hele familien. Når vejret er godt, kan I slappe af på den børnevenlige strand ved campingpladsen, I kan også sejle en tur i kano, spille Krolf og mange andre sjove ting. Der er med andre ord gode muligheder for en skøn familieferie.

Lav mad sammen med børnene

På en ferie i Danmark til eksempelvis et sommerhus eller en campingplads, har I desuden mulighed for at lave maden selv. Det gør det både muligt at spare en masse penge og er en hyggelig aktivitet, I kan gøre sammen. En del af det, der hurtigt kan gøre ferier dyre, er nemlig restaurant-besøgene. Derfor er det en stor fordel, at I kan købe ind og lave maden selv, så I sparer penge på madbudgettet.

Lav mad med børn

Når I selv skal lave maden, bliver det også hurtigt en sjov fælles aktivitet, I kan hygge jer med sammen. Lad eventuelt dine børn bestemme menuen, så de også får mere lyst til at hjælpe til i køkkenet og synes, det er sjovt og hyggeligt.

Så drop bekymringerne om en masse planlægning og dyre udgifter, og nyd i stedet en rigtig skøn ferie med dine børn herhjemme.

Related Posts