Gode råd til aktiviteter i sommerferien

For nogle børn kan sommerferien måske virke en smule lang og kedelig. Heldigvis findes der et hav af forskellige aktiviteter børn og unge kan give sig i kast med.

… Også selvom det danske sommervejr ofte lader vente på sig. Vi har samlet nogle gode forslag til aktiviteter i sommerferien, som I kan læse om her.

Barn der klatrer

Lad børnene være med til at vælge aktiviteterne

Det er en god idé at inddrage jeres børn i planlægningen af sommerferiens aktiviteter. På den måde får I indkredset børnenes ønsker og forventninger til, hvad de gerne vil bruge deres sommerferie på.

Her kan det være en fordel at give børnene nogle få, konkrete muligheder, da det vil virke mere overskueligt for dem. Det giver en følelse af struktur, og samtidig får børnene en følelse af at være med til at vælge hvad deres sommerferie skal bruges på.

Både børn, unge og voksne kan med fordel forsøge at holde en pause fra smartphones og tablets under sommerferiens aktiviteter. På den måde er hele familien nærværende og tilstede. I kan med fordel lave fælles aftaler om, hvornår smartphones og tablets må bruges, og hvornår der skal være familietid. Denne familietid kan bruges på adskillige forskellige former for aktiviteter. Selvom der ikke er en stor udenlandsrejse planlagt, er der rig mulighed for at få mange gode oplevelser sammen.

Ud i naturen

Den danske natur gemmer på masser af gode muligheder for sjove aktiviteter i sommerferien. For eksempel arrangerer Danmarks Naturfredningsforening hvert år 1000 ture i naturen over hele landet. Mange af disse er børnevenlige, og de kan med garanti give oplevelser for hele familien.

Aktiviteterne spænder bredt. I kan blandt andet tage med på fisketur med hjemmelavede redskaber, eller på guidet safari, hvor guider fortæller om naturen omkring os. Desuden kan I tage med på insekttur og lære om de insekter, I møder på jeres vej.

Med den rette påklædning er I ved disse aktiviteter ikke afhængig af sol og sommervarme. Der er derfor gode muligheder for at tage på udflugt hele sommerferien igennem, uanset vejr.

Abeleg i sommerferien

Flere steder i landet findes aktivitetsparker, for eksempel Gorilla Park ved Svendborg. Med sin beliggenhed i skoven danner Gorilla Park den ideelle ramme for en klatrepark, hvor både børn og voksne kan boltre sig i trætoppene. Her kan I klatre i helt op til 16 meters højde.

I behøver ingen tidligere klatreerfaring, og de forskellige klatreruter har forskellige sværhedsgrader, så der er noget for enhver. En klatrepark er derfor et godt bud på en aktivitet, hvor børn i alle aldre, samt forældre, kan bruge kvalitetstid sammen.

Desuden er klatring en ideel måde for barnet at få motion på, træne sin motorik, og rykke sine grænser under sikre og trygge forhold.

Museumssjov

Hvis det skiftende danske vejr alligevel bliver for utidigt til udendørs aktiviteter, er det en oplagt mulighed at besøge et museum. Det behøver langt fra at være kedeligt, og mange børn er vilde med museer. Især dem, der ved hjælp af interaktive aktiviteter, formår at inddrage børnene og opfordre til sjov, leg og læring.

Børn lærer godt igennem leg. Et museumsbesøg, for eksempel på Tycho Brahe Planetariet i København, kan bidrage til netop læring gennem leg. På den måde kan børnene også lære at forbinde et museum med en oplevelse, i stedet for at forbinde det med et støvet og kedeligt sted.

Naturligvis er det vigtigt som forælder at vurdere, om ens barn er gammelt nok til et bestemt museum. Hvis ikke, kan det være bedst at vente et par år.

Med hjælp fra disse råd og forslag til aktiviteter, behøver det langt fra blive en kedelig sommerferie. Tvært imod kan nye og sjove aktiviteter være med til at styrke båndet mellem børn, unge og voksne, og give anledning til en sjov og anderledes sommerferie.

Således kan familier skabe en nærhed, som måske ikke opleves til hverdag, hvor der ikke på samme måde er tid til at tage på udflugt.

Related Posts